A sportlétesítmények áremelését törölné el a szegedi Fidesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi városvezetés csak beszél az egészséges életmódról és a sportról, tenni semmit nem tesz érte - véli Bartók Csaba.

Ahogy azt korábban elsőként megírtuk, a város júniusban kinevezett új sportigazgatója, dr. Nagy Katalin drasztikusan megemelte a sportlétesítmények bérleti díját, ami több klubnál komoly nehézséget okoz, a kisebb egyesületek pedig a megszűnés szélére is kerülhetnek. Emellett a koronavírus-járvány első hulláma utáni újranyitásnál a nyugdíjasok kedvezményes jegyét is eltörölték a Sportuszodában.

Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke szerint az áremelést és a kedvezmények megszüntetését semmi nem indokolja, az intézkedések pedig korosztálytól függetlenül több ezer szegedit foszt meg a rendszeres testmozgástól.

A sport a testi és szellemi fejlődés elengedhetetlen része, a sport segítségével a fiatalok egészségesebben nőhetnek fel, éppen ezért elválaszthatatlan az egészségügytől. A Fidesz emiatt áll ki mindig sport mellett, ahogy most is.

Felszólítjuk a város vezetését, hogy a szolgáltatások árát vigyék vissza a korábbi szintre, és tegyék lehetővé, hogy mindenkinek elérhető legyen a sportolás lehetősége. Egy indítványt terjesztünk be, ha pedig erre nem reagál a város vezetése, akkor aláírásgyűjtésbe kezdünk

mondta Bartók Csaba csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az önkormányzati képviselő azt is elmondta, hogy a városnak lassan két évtizede nincs valós sportkoncepciója, a sportra szánt milliókat minden koncepció nélkül osztogatja szét az egyesületek között.

Sportinfrastruktúra-beruházás csak a kormányzat támogatásával történt az utóbbi 10 évben, így a rövidesen átadásra kerülő SZVSE-pálya, az új sportuszoda, az új sportcsarnok, vagy éppen a Maty-ér felújítása is mind állami finanszírozással valósulhatott meg.

Bartók Csaba azt is megjegyezte, hogy ugyanezen idő alatt 11 labdarúgópálya szűnt meg a városban.

A város szép csendben elvett 16 millió forintot a Szegedi Tankerületi Központtól, amit az általános iskolások úszásoktatására folyósított eddig, ami sok fiatalt foszthat meg az úszástanulástól. A liberális baloldali városvezetés rendszerint csak beszél az egészséges életmódról, a sportolás és a mozgás fontosságáról, de tenni nem tesz érte semmit

részletezte Bartók Csaba a problémákat.

Hozzátette, hogy a sport az életre nevel, ezért mindent megtesznek, hogy ellenzékből és a háttérből, de a lehetőségekhez mérten fejlődjön Szeged sportélete.

Az ügyben többször kerestük dr Nagy Katalin sportigazgatót, aki először még válaszokat ígért, később azonban már nem reagált a megkeresésünkre, Ménesi Imre sportbizottsági elnök szintén hetek óta hallgat az ügyről, kérdéseinkre nem válaszolt.

Előző sztori

Tanulmányi versenyt hirdet az SZTE jogi kara középiskolások számára

Következő sztori

Egyre nagyobb a nyomás a déli határzáron