A Kanári-szigeteken bujkált a börtön elől menekülő szegedi bűnöző

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kanári-szigeteken bujkált a több százmilliós költségvetési csalás miatt elítélt férfi, akit európai együttműködéssel, a helyi rendőrök segítségével fogtak el - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

892 millió forint vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt szabott ki letöltendő szabadságvesztést egy szegedi bűnszervezet résztvevőire a városi bíróság 2020 márciusában.

Az egyik, 8 év 6 hónapra ítélt férfi azonban a börtön elől külföldre menekült, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. J. Zoltán felkutatását a rendőrség erre specializálódott egysége, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Alosztályának munkatársai kezdték meg.

A körözött férfi nyomai a Kanári-szigetekre vezettek, így a rendőrök a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán keresztül felvették a kapcsolatot a spanyol hatósággal. Az együttműködés eredményeként szeptember 18-án Tenerifén fogták el J. Zoltánt, aki jelenleg kiadatási őrizetben várja, hogy Magyarországra szállítsák.

Előző sztori

Négy hektáron égett a növényzet Szeged közelében

Következő sztori

84 migránst kaptak el egy nap alatt Csongrád-Csanádban