/

A járvány ellenére nőtt a Vadaspark látogatottsága

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezzel együtt több tízmilliós bevételkiesést okozott a koronavírus-járvány.

Endrédi Lajos, a Szegedi Vadaspark megbízott marketingfelelőse lapunknak elmondta, a koronavírus-járvány eddig hozzávetőlegesen 80 millió forintos bevételkiesést okozott a Vadasparknak, ugyanakkor hozzátette, a megtakarításoknak köszönhetően működőképes maradt az állatkert.

– Természetesen szükség volt takarékossági intézkedésekre, a költségek jelentős visszafogására. Emellett biztosítani kellett, hogy betegség esetén se kerüljön veszélybe az állatok ellátása, ezért meghatározott időszakonként három csoportban, váltva egymást dolgoztak a munkatársak – részletezte.

Kérdésünkre elmondta, az újranyitást követően kifejezetten kedvező volt a látogatottság és a jegybevételek alakulása, annak ellenére, hogy a külföldi látogatók száma jelentősen visszaesett.

 Augusztusi látogatóink száma 44 ezer fő volt, amely jelentős emelkedés a tavaly augusztusi 36 ezer főhöz képest

– jelentette ki. Hozzátette, ideiglenesen volt két ház, amelyet nem nyitottak ki, de a veszélyhelyzet feloldása óta már az állatkert valamennyi része látogatható.

A járványügyi intézkedések kapcsán megemlítette, mivel viszonylag kevés zárt tér van a Vadasparkban, így a maszkviselés csak ajánlott, ugyanakkor arra kérik a látogatókat, hogy tartsanak egymástól megfelelő távolságot.

– A büfékben az asztalokat egymástól messzebb helyeztük el, valamint látogatási útvonalat ajánlunk – az úton elhelyezett jelzésekkel. Az állatházakban maximalizáltuk a létszámot, továbbá több helyen helyeztünk el kézfertőtlenítőt – ecsetelte.

A Vadaspark népszerűségét tovább növelheti a vasárnap átadott orrszarvú-bemutató, amely lehetővé teszi, hogy az intézmény bekapcsolódjon a ritka és veszélyeztetett indiai orrszarvúk (Rhinoceros unicornis) tenyésztésébe.

Kiemelt képünk illusztráció

Előző sztori

Szobori búcsút tartanak Ópusztaszeren

Következő sztori

Tárcatolvajt keresnek a szegedi rendőrök

Legutóbbi hasonló cikkek