Közélet

A járvány ellenére nőtt a Vadaspark látogatottsága

A járvány ellenére nőtt a Vadaspark látogatottsága

2020. szeptember 3., csütörtök
A járvány ellenére nőtt a Vadaspark látogatottsága

Endrédi Lajos, a Szegedi Vadaspark megbízott marketingfelelőse lapunknak elmondta, a koronavírus-járvány eddig hozzávetőlegesen 80 millió forintos bevételkiesést okozott a Vadasparknak, ugyanakkor hozzátette, a megtakarításoknak köszönhetően működőképes maradt az állatkert.

– Természetesen szükség volt takarékossági intézkedésekre, a költségek jelentős visszafogására. Emellett biztosítani kellett, hogy betegség esetén se kerüljön veszélybe az állatok ellátása, ezért meghatározott időszakonként három csoportban, váltva egymást dolgoztak a munkatársak – részletezte.

Kérdésünkre elmondta, az újranyitást követően kifejezetten kedvező volt a látogatottság és a jegybevételek alakulása, annak ellenére, hogy a külföldi látogatók száma jelentősen visszaesett.

 Augusztusi látogatóink száma 44 ezer fő volt, amely jelentős emelkedés a tavaly augusztusi 36 ezer főhöz képest

– jelentette ki. Hozzátette, ideiglenesen volt két ház, amelyet nem nyitottak ki, de a veszélyhelyzet feloldása óta már az állatkert valamennyi része látogatható.

A járványügyi intézkedések kapcsán megemlítette, mivel viszonylag kevés zárt tér van a Vadasparkban, így a maszkviselés csak ajánlott, ugyanakkor arra kérik a látogatókat, hogy tartsanak egymástól megfelelő távolságot.

– A büfékben az asztalokat egymástól messzebb helyeztük el, valamint látogatási útvonalat ajánlunk - az úton elhelyezett jelzésekkel. Az állatházakban maximalizáltuk a létszámot, továbbá több helyen helyeztünk el kézfertőtlenítőt – ecsetelte.

A Vadaspark népszerűségét tovább növelheti a vasárnap átadott orrszarvú-bemutató, amely lehetővé teszi, hogy az intézmény bekapcsolódjon a ritka és veszélyeztetett indiai orrszarvúk (Rhinoceros unicornis) tenyésztésébe.

Kiemelt képünk illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.