84 migránst kaptak el egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 84 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 54 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 30 fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök szeptember 22-én 0 óra és 24 óra között kilenc esetben összesen 54 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok közül 16-an szír, 34-en afgán, hárman líbiai, egy férfi pedig algériai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben 30 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

A Kanári-szigeteken bujkált a börtön elől menekülő szegedi bűnöző

Következő sztori

Nagyon terjed a kór Csongrád-Csanádban

Legutóbbi hasonló cikkek