6,8 évre ítéltek egy bolgár kábítószercsempészt Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen hat év nyolc hónap börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy bolgár férfit, aki több mint harminc kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Olaszországba csempészni még 2018-ban.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a 44 éves férfit, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádlott 2018. december 29-én telefonon állapodott meg egy Németországban tartózkodó ismerősével, hogy 2500 euró ellenében elszállít öt kilogramm marihuánát a dél-szerbiai Presevóból Milánóba. A férfi még aznap este Presevóba utazott, átadta gépkocsiját megbízóinak, akik az alvázra erősített fémdobozban, valamint a jármű gyári üregeiben 87 csomag marihuánát rejtettek el.

Másnap a férfi a visszakapott autóval és az elrejtett kábítószerről semmit nem tudó fiával elindult Milánó felé. A röszkei autópálya-határátkelőhelyen az őket ellenőrző pénzügyőrnek azonban feltűnt a sofőr zavart viselkedése, ezért tüzetesen ellenőrizték az autót, és megtalálták a több mint 30 kilogramm marihuánát. A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány teljes hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának mintegy három és fél szerese volt.

A vádlott a Szegedi Törvényszéken tartott előkészítő ülésen beismerte bűnösségét. A táblabíróság döntésével helybenhagyta a törvényszék elsőfokú ítéletének a vádlott büntetésére vonatkozó részét.

(MTI)

Előző sztori

Hat év több ezer leletéből nyílik kiállítás a Tornyai-múzeumban

Következő sztori

A kisgyerek halálát okozó baleset szemtanúit keresik a szegedi rendőrök