Krimi

6,8 évre ítéltek egy bolgár kábítószercsempészt Szegeden

6,8 évre ítéltek egy bolgár kábítószercsempészt Szegeden

2020. szeptember 8., kedd
6,8 évre ítéltek egy bolgár kábítószercsempészt Szegeden

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a 44 éves férfit, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádlott 2018. december 29-én telefonon állapodott meg egy Németországban tartózkodó ismerősével, hogy 2500 euró ellenében elszállít öt kilogramm marihuánát a dél-szerbiai Presevóból Milánóba. A férfi még aznap este Presevóba utazott, átadta gépkocsiját megbízóinak, akik az alvázra erősített fémdobozban, valamint a jármű gyári üregeiben 87 csomag marihuánát rejtettek el.

Másnap a férfi a visszakapott autóval és az elrejtett kábítószerről semmit nem tudó fiával elindult Milánó felé. A röszkei autópálya-határátkelőhelyen az őket ellenőrző pénzügyőrnek azonban feltűnt a sofőr zavart viselkedése, ezért tüzetesen ellenőrizték az autót, és megtalálták a több mint 30 kilogramm marihuánát. A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány teljes hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának mintegy három és fél szerese volt.

A vádlott a Szegedi Törvényszéken tartott előkészítő ülésen beismerte bűnösségét. A táblabíróság döntésével helybenhagyta a törvényszék elsőfokú ítéletének a vádlott büntetésére vonatkozó részét.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.