Illegális bevándorlás

45 migránst és egy embercsempészt fogtak 24 óra alatt megyénkben

45 migránst és egy embercsempészt fogtak 24 óra alatt megyénkben

2020. szeptember 3., csütörtök
45 migránst és egy embercsempészt fogtak 24 óra alatt megyénkben

Az egyenruhások szeptember 2-án 0 óra és 24 óra között 11 esetben összesen 35 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Öttömös, Ásotthalom, Mórahalom és Tiszasziget közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A magyar és a román rendőrök tegnap 22 óra 10 perckor közösen ellenőriztek egy bolgár honosságú tehergépjárművet a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a raktérben 6 személy bújt meg. A csoport tagjai szír, török és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A bolgár állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 4 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.