45 migránst és egy embercsempészt fogtak 24 óra alatt megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 45 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások szeptember 2-án 0 óra és 24 óra között 11 esetben összesen 35 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Öttömös, Ásotthalom, Mórahalom és Tiszasziget közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A magyar és a román rendőrök tegnap 22 óra 10 perckor közösen ellenőriztek egy bolgár honosságú tehergépjárművet a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a raktérben 6 személy bújt meg. A csoport tagjai szír, török és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A bolgár állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 4 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Elmarad a szegedi légi parádé

Következő sztori

Nyolc új fertőzöttet regisztráltak megyénkben

Legutóbbi hasonló cikkek