38 határsértőt tartóztattak fel megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 38 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások szeptember 24-én 0 óra és 24 óra között 7 esetben összesen 14 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged és Szatymaz közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok közül kilencen afgán, négyen eritreai, egy fő pedig iraki állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tegnapi nap folyamán a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy kamionban 21 határsértőt fedtek fel a magyar és a román rendőrök. A belépésre jelentkező román honosságú járművet és vezetőjét szeptember 24-én 2 óra 15 perckor közösen ellenőrizték a magyar és a román rendőrök.

Ennek során a járműben huszonegy határsértőt találtak megbújva. A román sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 3 esetben, összesen 3 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Európában is népszerű lett a székelyek kezdeményezése

Következő sztori

Acélbetétes bakanccsal rugdostak össze egy szegedi telektulajdonost

Legutóbbi hasonló cikkek