Illegális bevándorlás

38 határsértőt tartóztattak fel megyénkben

38 határsértőt tartóztattak fel megyénkben

2020. szeptember 25., péntek
38 határsértőt tartóztattak fel megyénkben

Az egyenruhások szeptember 24-én 0 óra és 24 óra között 7 esetben összesen 14 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged és Szatymaz közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok közül kilencen afgán, négyen eritreai, egy fő pedig iraki állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tegnapi nap folyamán a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy kamionban 21 határsértőt fedtek fel a magyar és a román rendőrök. A belépésre jelentkező román honosságú járművet és vezetőjét szeptember 24-én 2 óra 15 perckor közösen ellenőrizték a magyar és a román rendőrök.

Ennek során a járműben huszonegy határsértőt találtak megbújva.A román sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 3 esetben, összesen 3 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.