33 országból érkeznek versenyzők a szegedi kajak-kenu világkupára

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Harminchárom ország versenyzői jelezték részvételüket a péntektől vasárnapig sorra kerülő szegedi kajak-kenu világkupára, amelyre egy héttel a sikeresen megrendezett Olimpiai Reménységek Versenye (ORV) után kerül sor a Maty-éren.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke az M1 aktuális csatornának azt mondta, jó főpróbát tartottak Szegeden.

“A legnagyobb siker az, hogy meg tudtuk rendezni ezt az eseményt. Fontosnak tartottam, hogy a fiataloknak idén is legyen egy nemzetközi eseménye, s végül 22 ország sportolói jöttek el, nagyon színvonalas volt a verseny” – fogalmazott.

Hangsúlyozta: fontosnak tartották, hogy a kormány által hozott járványügyi intézkedéseket betartsák, egyrészt a versenyzők egészsége érdekében, másrészt azért, hogy ezzel példát mutassanak másoknak.

“Már érkeznek a külföldiek a felnőtt világkupára is” – közölte a sportvezető. A hétvégi viadal eléggé “hányattatott sorsú”, eredetileg a nem olimpiai számok világbajnoksága lett volna júliusban, majd elhalasztották, végül pedig átminősítették vk-ra, de így ötkarikás számok is szerepelnek a programban.

 “Idén állandóan újra kellett terveznünk, de fontosnak tartottuk, hogy a tokiói játékok halasztásával olimpiai számokban is megmérethessék magukat a sportolók. Harminchárom ország jelezte a részvételét, úgy gondolom, ebben a helyzetben ez egy szép szám” – mondta Schmidt Gábor.

Bár magyar részről többen is távol maradnak – az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta és a négyesben olimpiai aranyérmes Csipes Tamara már pihen, és hamarosan elkezdi a felkészülést Tokióra -, lesznek olyan számok, amelyekben nagyon erős mezőny gyűlik össze a Maty-éren. Ilyen lesz például a férfi K-1 1000 méter, amelyben a világbajnoki címvédő Kopasz Bálint visszavághat Varga Ádámnak az országos bajnokságon elszenvedett vereségért.

Az MKKSZ elnöke kiemelte: a rutinos kajakosok és kenusok mellett sok fiatal is képviseli majd Magyarországot a regattán, számukra ez egy remek lehetőség lesz, hogy megmutassák magukat a felnőtt mezőnyben.

“Akinek kedve van, jöjjön! Az intézkedéseket betartva lehet szurkolni a magyar csapatnak” – mondta Schmidt Gábor.

A szervezőbizottság a múlt hétvégén rendezett ORV tanulságait is mérlegelve döntött úgy, hogy várja a szurkolókat. Arra kérik a nézőket, hogy a pálya területén belül ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra, a gyakori kézmosásra, a kihelyezett kézfertőtlenítők használatára és arra, hogy lehetőség szerint viseljenek olyan maszkot, amely a szájukat és az orrukat is elfedi. A főlelátón csak minden második számozott helyre szabad leülni. A vk-ra a belépés ingyenes.

(MTI)

Előző sztori

Szemét kapott lángra egy erkélyen Szegeden

Következő sztori

Csapadékosra fordul az időjárás