12 tonnás mosógépet helyeztek üzembe Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szegeden üzembe helyezték az ország egyik legnagyobb és legmodernebb környezetkímélő mosógépét.

A Referencia Mosodák Zrt. megkezdte üzemei felújítását: szegedi telephelyén az új, 14 méteres és 12 tonnás csőmosó berendezés beüzemelésével nagymértékben csökkentette a mosáshoz használt víz és kemikáliák felhasználását. A magyar mosodák viszonylatában ez egy egyedülálló beruházás.

Egy csőmosógépet úgy kell elképzelni, mintha sok otthoni háztartási mosógépet egymás mellé tennénk úgy, hogy az első mosógépben csak áztatunk, aztán kivesszük a mosógépből a textíliát, azt áttesszük a következőbe, ahol már mosunk mosószerrel, majd megint kivesszük és a következő mosógépben csak öblítünk.

A Referencia Mosodák Zrt. szegedi üzemében működő gép 12 kamrás és 60 kg töltetű így 1 kg kórházi textília mosásához csak 3 – 3,5 liter vizet használ. A régebbi generációjú, akár 20 – 40 éve Magyarországon működő csőmosógépek 95%-a 10 l/kg vízzel mos, ehhez képest az új csőmosóval több mint 50%-os vízmegtakarítás érhető el.

Előző sztori

Egyre több helyen nő a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége

Következő sztori

Elvonulnak a csapadékot adó felhők