Gazdaság

12 tonnás mosógépet helyeztek üzembe Szegeden

12 tonnás mosógépet helyeztek üzembe Szegeden

2020. szeptember 1., kedd
12 tonnás mosógépet helyeztek üzembe Szegeden

A Referencia Mosodák Zrt.megkezdte üzemei felújítását:szegedi telephelyén az új, 14 méteres és 12 tonnás csőmosó berendezés beüzemelésével nagymértékben csökkentette a mosáshoz használt víz és kemikáliák felhasználását. A magyar mosodák viszonylatában ez egy egyedülálló beruházás.

Egy csőmosógépet úgy kell elképzelni, mintha sok otthoni háztartási mosógépet egymás mellé tennénk úgy, hogy az első mosógépben csak áztatunk, aztán kivesszük a mosógépből a textíliát, azt áttesszük a következőbe, ahol már mosunk mosószerrel, majd megint kivesszük és a következő mosógépben csak öblítünk.

A Referencia Mosodák Zrt. szegedi üzemében működő gép 12 kamrás és 60 kg töltetű így 1 kg kórházi textília mosásához csak 3 - 3,5 liter vizet használ. A régebbi generációjú, akár 20 – 40 éve Magyarországon működő csőmosógépek 95%-a 10 l/kg vízzel mos, ehhez képest az új csőmosóval több mint 50%-os vízmegtakarítás érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.