Új lendületet vesz a székely kezdeményezés

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Meglesz az újabb egymillió aláírás, de ezért nagyon sokat kell dolgoznunk a következő hetekben, hónapokban – mondta a Magyar Nemzetnek a székely kezdeményezés kampányfőnöke. Pesty László kiemelte: bár az aláírás-számláló szinte mozdulatlan, de a háttérben sokat tesznek azért, hogy a végén elérjék a célt és eredményes legyen a petíció.

Magasabb sebességi fokozatba kapcsol hétfőtől a székely petíció kampánycsapata, arra számítanak, hogy a nyár elmúltával, a szabadságolásokat követően egyre többeket elérnek majd az online térben – erről beszélt lapunknak Pesty László kampányfőnök. A szakember az aláírásgyűjtés újraindulása óta eltelt több mint egy hónap tapasztalatai alapján kifejtette:

megható az aggódás, amit a székely üggyel kapcsolatban az egész Kárpát-medencében tapasztalnak.

– Bécstől Székelyudvarhelyig nagyon sokan figyelik a kezdeményezés hivatalos, brüsszeli weboldalát, az ott látható számlálót, és ennek kapcsán rengeteg jelzést kapunk arról, hogy érdemben nem gyűlnek a támogatások. Jólesik az emberek odafigyelése, törődése, de mindenkit meg kell nyugtatnom: a folyamatok úgy haladnak, ahogy tavasszal. Eleinte hetekig, hónapokig be kell fektetni az ügybe az energiát, a pénzt és a tudást, majd az utolsó napokban érik be a munka gyümölcse.

Most is arra számítok, hogy a november 7-i határidő előtt tíz nappal, két héttel gyűlnek majd nagy számban az aláírások

– emelte ki Pesty László, aki arra kért mindenkit, hogy bízzanak benne és kampánycsapatában. Szavai szerint minden a tervek szerint halad, a stratégiájuk matematikailag tökéletesen megalapozott. Hozzátette: a politikai marketing nem ideológiai és érzelmi, hanem elsősorban matematikai alapokon működik, és ezt állítják egy szent ügy, a székely kezdeményezés szolgálatába. Ígérik, ennek segítségével összegyűjtik az újabb egymillió aláírást.

Előző sztori

Nyomozás indult Újszentiván polgármestere ellen

Következő sztori

Tömeges kizárások kezdődtek az MSZP-ben

Legutóbbi hasonló cikkek