Közélet

Tanévkezdésre készen állnak az okostankönyvek

Tanévkezdésre készen állnak az okostankönyvek

2020. augusztus 5., szerda
Tanévkezdésre készen állnak az okostankönyvek
Elkészültek július 15-ig a közoktatásban használt tankönyvek lektorálásával, és a tanévkezdésre a digitális verziók is elérhetők pdf-formátumban a Tankönyvkatalógus.hu oldalon. A tankönyvek kiszállítása hétfőn kezdődött - hangzott el a Kossuth Rádióban.

A kormány hagyományos tanévkezdésre készül. A mintegy hatezer közoktatási intézményben folyamatosan nyomon követik a vírushelyzet alakulását, és ha szükséges helyi szinten vezetik be a digitális oktatást – mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár. A tankönyvregiszterben összesen 2907 tétel található, ebből 61 – az első kilenc évfolyamban használt tankönyv – átdolgozása is megtörtént. Szeptember elsejére, az új Nemzeti alaptanterv indulásával egyidőben elkészülnek az okostankönyvek is – ismertette. Szeptembertől a szakképzési intézményekben és az első kilenc osztályban ingyen jutnak hozzá a diákok a tankönyvekhez. Az idei költségvetésben 13 milliárd forintot biztosított a kormány erre, ezzel átlagosan 10-15 ezer forintos anyagi terhet vesz le a családok válláról gyermekenként. Az iskolaőrök témáját firtató kérdésre elmondta, hogy a képzés szeptember elsejéig tart. Ősszel 291 köznevelési és mintegy 200 szakképzési intézményben kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök.

(Forrás: hirado.hu, kiemelt kép: Illyés Tibor/MTI)

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

   

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.