//

Tanévkezdésre készen állnak az okostankönyvek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Üllõ, 2020. augusztus 3. Diákmunkások tankönyveket készítenek elõ szállításra Üllõn, a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. központi raktárában 2020. augusztus 3-án. A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétõl minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyen kap tankönyvet. MTI/Illyés Tibor

Elkészültek július 15-ig a közoktatásban használt tankönyvek lektorálásával, és a tanévkezdésre a digitális verziók is elérhetők pdf-formátumban a Tankönyvkatalógus.hu oldalon. A tankönyvek kiszállítása hétfőn kezdődött – hangzott el a Kossuth Rádióban.

A kormány hagyományos tanévkezdésre készül. A mintegy hatezer közoktatási intézményben folyamatosan nyomon követik a vírushelyzet alakulását, és ha szükséges helyi szinten vezetik be a digitális oktatást – mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

A tankönyvregiszterben összesen 2907 tétel található, ebből 61 – az első kilenc évfolyamban használt tankönyv – átdolgozása is megtörtént. Szeptember elsejére, az új Nemzeti alaptanterv indulásával egyidőben elkészülnek az okostankönyvek is – ismertette.

Szeptembertől a szakképzési intézményekben és az első kilenc osztályban ingyen jutnak hozzá a diákok a tankönyvekhez. Az idei költségvetésben 13 milliárd forintot biztosított a kormány erre, ezzel átlagosan 10-15 ezer forintos anyagi terhet vesz le a családok válláról gyermekenként.

Az iskolaőrök témáját firtató kérdésre elmondta, hogy a képzés szeptember elsejéig tart. Ősszel 291 köznevelési és mintegy 200 szakképzési intézményben kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök.

(Forrás: hirado.hu, kiemelt kép: Illyés Tibor/MTI)

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

 

 

Előző sztori

Juhász Tünde kormánymegbízott reagált a vásárhelyi polgármester megnyilatkozására

Következő sztori

Mesefigurák díszítik a tiszaszigeti bölcsődét

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…