Közélet

Szegedi tanítók munkáját is elismerték a Bonis Bona-díjjal

Szegedi tanítók munkáját is elismerték a Bonis Bona-díjjal

2020. augusztus 25., kedd
Szegedi tanítók munkáját is elismerték a Bonis Bona-díjjal

Novák Katalin szerint a koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények vannak, sokan azt hiszik, most hátra lehet dőlni, mert elég a túlélés, de akiben tehetség, akarat és kitartás van, meglátja a rendkívüli helyzetben a lehetőséget, és akkor is dolgozik, amikor mások pihennek.

A tehetséges fiatalok, az őket felkaroló pedagógusok, a tehetség ügye mellé álló ismert emberek reményt adnak arra, hogy Magyarország képes a "kanyarban előzni" - fogalmazott az államtitkár.

Novák Katalin elmondta: a Nemzeti Tehetség Programban évente több mint hárommilliárd forintból 350 ezer tehetséges fiatalt támogatnak.

Jövőre erre a célra 3,6 milliárd forintot fordítanak, az adójuk egy százalékát a programnak felajánló magyarok száma közelít a 300 ezerhez - emelte ki.

A Bonis Bona-díj célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerjék a tehetséges fiatalokat segítő szakembereket és szervezeteket. Idén heten kaptak életműdíjat, és elismerést vehetett át ötven tehetséggondozó, -fejlesztő és -segítő szakember.

Köztük Biharváriné Prolok Ágota (felső képünkön), a szegedi Gregor József Általános Iskola tanítója és Özvegy Judit, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanítónője is (alsó képünkön). Gratulálunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.