Meteor

Sok napsütéssel búcsúzik a nyár

Sok napsütéssel búcsúzik a nyár

2020. augusztus 27., csütörtök
Sok napsütéssel búcsúzik a nyár

Pénteken napsütéses lesz az idő, csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10-16 fok között alakul, de egyes területeken akár 10 fok alá is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 26-31 fok között várható.

Szombaton az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani. A Dunántúlon és az Északi-középhegységben helyenként előfordulhat zápor, zivatar, de az ország nagy részén nem valószínű csapadék. Több helyen lehet erős, zivatar környezetében átmenetileg viharos a szél. A minimumhőmérséklet 11-19, a maximumhőmérséklet 29-36 fok között várható.

Vasárnap délkeleten, keleten még sok napsütés várható, nyugaton, északnyugaton egyre erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Főleg a nyugati, északnyugati tájakon helyenként előfordulhat zápor, zivatar, de az ország nagy részén még nem valószínű csapadék. A szél több helyen megerősödik, zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat. A leghidegebb órákban 14-21 fok lesz. Napközben általában 28-37 fokig melegszik a levegő, nyugaton és északkeleten várhatóak alacsonyabb értékek - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.