Politika

Orbán Viktor: Magyarország és Kína a béke pártján áll!

Orbán Viktor: Magyarország és Kína a béke pártján áll!

2024. május 10., péntek
Orbán Viktor: Magyarország és Kína a béke pártján áll!

Történelmi jelentőségű a kínai elnök magyarországi látogatása, fontos megállapodások születtek.

 

Elnök úr látogatására különösen is szükségünk volt éppen most, amikor a szomszédunkban háború zajlik, és a világ azon vitatkozik, hogy vajon folytatni kell-e ezt a háborút, vagy inkább a béke irányába kellene erőfeszítéseket tenni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, miután a Karmelita kolostorban tárgyalt Hszi Csin-ping kínai elnökkel. A miniszterelnök hangsúlyozta, 

A mi hangunk, Magyarország hangja Európában magányos hang. Európa ma a háború oldalán áll. Az egyetlen kivétel Magyarország, amely azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz, és támogat minden nemzetközi erőfeszítést, amely a béke felé mutat, így a Hszi Csin-ping elnök úr által bemutatott békekezdeményezést is. 

Orbán Viktor egyúttal elmondta, „nekünk, magyaroknak az a meggyőződésünk, hogy ennek a konfliktusnak, ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren, a csatatéren csak halottak vannak és pusztítás”. Megismételte a magyar álláspontot, miszerint a megoldás a tárgyalóasztalnál van, fegyverszünet kell és béketárgyalások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.