Meteor

Sok csapadékra számíthatunk továbbra is

Sok csapadékra számíthatunk továbbra is

2020. augusztus 4., kedd
Sok csapadékra számíthatunk továbbra is

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán eleinte többnyire erősen felhős időre számíthatunk, majd délután északkelet, kelet felől szakadozik a felhőzet.

Kezdetben többfelé valószínű eső, zápor, zivatar, délután északkelet felől lassan megszűnik a csapadék. A 24 óra alatt várható jelentős mennyiségű eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyére másodfokú, Budapestre, Pest,

Csongrád-Csanád

, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Továbbá a felhőszakadás, vagyis a rövid idő alatt várható sok csapadék miatt is elsőfokú figyelmeztetéseket jeleztek a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén,

Csongrád-Csanád

, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére. Szerdán a zivatarok mellett egyre inkább kiadós esőbe vált át a csapadék, tartós eső leginkább délnyugaton és délen várható. Ezeken a területeken 30-70 milliméter, de lokálisan akár 80-100 milliméter, vagy ezt meghaladó csapadék is összegyűlhet 24 óra leforgása alatt. Az északira forduló szél több helyen megerősödik, főként északnyugaton, nyugaton viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon 19 és 25, a Dunától keletre 26 és 31 fok között várható.

(MTI)

https://www.youtube.com/watch?v=k85TnWNdAB4

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.