Hírzóna

Romániában továbbra is meghaladja az 1300-at a napi esetszám

Romániában továbbra is meghaladja az 1300-at a napi esetszám

2020. augusztus 15., szombat
Romániában továbbra is meghaladja az 1300-at a napi esetszám

Romániában az előző napokhoz képest csökkent, de továbbra is meghaladja az 1300-at az egy nap alatt újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma.

A stratégiai kommunikációs törzs szombati jelentése szerint az utóbbi 24 órában újabb 1328 embernél mutatták ki a koronavírust: ez az érték továbbra is mintegy 8 százalékkal meghaladja az utóbbi két hét átlagát, tehát a járvány terjedése nem lassul. Az utóbbi napon újabb 50 koronavírusos beteg vesztette életét: ez 25 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. Eddig 2954 áldozatot követelt a járvány, a beazonosított fertőzöttek száma pedig meghaladta a 69 ezret. Jelenleg 34 ezer aktív fertőzöttről tudnak a hatóságok, közülük - az előző napinál kevesebben - 7300-an vannak kórházban, és továbbra is 473 súlyos állapotban lévő koronavírusos beteget ápolnak intenzív osztályon.Eddig másfél millió tesztet végeztek Romániában, ezek közül csaknem 24 ezret - 14 ezret orvosi javallatra és 10 ezret saját kérésre - az utóbbi 24 órában értékeltek ki. Csaknem 26 700 fertőzésgyanús ember várja házi karanténban a betegség lappangási idejének leteltét. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.