///

Parasztolimpiát rendeznek Apátfalván

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Apátfalva helyi értékeiről tartanak programsorozatot a gyerekeknek kedden délelőtt 10-től a helyi faluházban, a helyi önkormányzat és az Apátfalvi Települési Értéktár szervezésében. Ennek lesz része a parasztolimpia – számolt be a Makó Híradó.

Kedden délelőtt 9-kor kezdődik az egész napos programsorozat az Apátfalvi Települési Értéktár elemeit bemutató vetített képes előadással.

Ezt követően ismertetik a “Helyi közösségek fejlesztése Apátfalván és Magyarcsanádon” pályázatot, majd interaktív előadáson vehetnek részt az érdeklődők, akiknek bemutatják azokat a helyi kézműveseket, akik tevékenysége bekerült a helyi értéktárba.

10 órától mutatkozik be a Kakas Istvánné, aki segítségével a résztvevők megismerkedhetnek a csuhékészítés, fehérhímző és horgoló tevékenységgel. Fél 11-kor Vígh Antal kaskötőmester termékeit mutatják be.

13 órakor a Pátfolvai parasztolimpia keretében próbálhatják ki a rendezvényen résztvevő gyerekek (és felnőttek) eleik népi játékait. Majd délután 3 órától át is adják az olimpiai érmeket.

Előző sztori

Útfelújítások kezdődnek Makón

Következő sztori

Egyre több a 40 évesnél fiatalabb fertőzött, külföldről hozzák be a vírust

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…