Novemberi Szerencsenapok Extra
/

Nincs elég vér az országban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A négynapos hosszú hétvége után rendkívül nagy szükség van a véradók segítségére. Az Országos Vérellátó Szolgálat arra kér mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, és az utóbbi 14 napban nem járt külföldön, menjen el vért adni.

A koronavírus-járvány okozta helyzet, a nyári szabadságolások, valamint a négynapos hosszú hétvége miatt csökkent az országos vérkészlet, ezért mindaddig, amíg a véradóknak köszönhetően a véradások száma újra elégséges nem lesz, kizárólag halaszthatatlan beavatkozásokhoz tudnak vérkészítményeket biztosítani.

A véradók adománya a betegek számára a gyógyulást, gyakran  a túlélést, az életben maradást jelenti. Mindazok, akik  nem tartózkodnak megszokott véradási helyszínük közelében, a www.ovsz.hu, a www.voroskereszt.hu, vagy a www. veradas.hu oldalon megtalálhatják a hozzájuk legközelebb lévő véradás helyszínét.  A megyeszékhelyeken lévő intézetek többségében lehetőség van időpontfoglalásra is a várakozási idő csökkentése érdekében.

Előző sztori

Több ezer cigi lapult egy német kocsi alvázában Röszkén

Következő sztori

Ősszel is erős lehet a belföldi turizmus

Legutóbbi hasonló cikkek