Népszerű a látogatók körében a megújult Móra-múzeum

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy sikernek örvend a frissen megnyitott Móra Ferenc állandó kiállítás a szegedi Móra-múzeumban. A Móra Rengetegben izgalmas interaktív játékok, felfedezésre váró Móra-történetek várják az érdeklődőket. A kiállítás megálmodója Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája.

A felnőttek és a gyermekek is lelkesen vették birtokba az augusztus közepén megnyitott Móra Rengeteg című kiállítást a szegedi múzeumban. A tárlat látványvilága és tematikája a természetre épül, hiszen a legendás író rajongott a természetért, maga is földrajz-természetrajz szakon végzett.

Az égigérő fák között bolyongva a látogatók megismerhetik Móra Ferenc kedvenc virágait, állatait, életének fontos eseményeit és szereplőit. Valamint azt is, hogy regényeiben, írásaiban hogyan kapott szerepet a természet és miért szeretett volna a sírjára egy nyírfát ültettetni.

A kiállítás kurátora Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája volt, aki Zöldy Z. Gergely látványtervezővel egy igazi mesebeli világot álmodott meg.

(Forrás: Móra Ferenc Múzeum)

Előző sztori

Generációs konfliktust okozhat a járvány

Következő sztori

Több mint száz zsáknyi szemetet szedtek össze a Gergő Ligetben

Legutóbbi hasonló cikkek