Közélet

Mesefigurák díszítik a tiszaszigeti bölcsődét

Mesefigurák díszítik a tiszaszigeti bölcsődét

2020. augusztus 5., szerda
Mesefigurák díszítik a tiszaszigeti bölcsődét

A Babasziget Mini Bölcsőde, Tiszasziget első bölcsődéje 2018-ban nyitotta meg kapuit. Hét kisgyermek ellátására van lehetősége az önkormányzati fenntartású intézménynek. Népszerű a bölcsőde, folyamatos a telt ház, és a két-háromszoros túljelentkezés miatt várólista van, most pedig mesefigurákkal díszítették fel az intézményt - írja a Délmagyar.

– Idén nyáron vannak nálunk diákmunkás lányok, akik közvetlenül a gyerekek ellátásában nem vehetnek részt, de egyéb teendőkben sokat segítenek. Innen jött az ötlet, hogy az itt élő fiatalok körében meghirdetjük, hogy a falakra figurákat rajzolhatnak. Munkájukért cserébe az érettségi előtt kötelező, 50 órás közösségi szolgálatba leigazolom a nálunk eltöltött időt. Érdekes fordulatként nem diákok, hanem lelkes, önkéntes hölgyek jelentkeztek a feladatra – mondta a lapnak Seprenyi Dórabölcsődevezető. A héten Szokolai Nikolett védőnő, Szabóné Szentkirályi Xénia szociális gondozó, ápoló, Niesznerné Gábor Tímea és Nagy Kata szülők az intézményvezetővel együtt csinosították a bölcsődét.

(Kiemelt kép: Karnok Csaba)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.