//

Mesefigurák díszítik a tiszaszigeti bölcsődét

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Babasziget Mini Bölcsőde, Tiszasziget első bölcsődéje 2018-ban nyitotta meg kapuit. Hét kisgyermek ellátására van lehetősége az önkormányzati fenntartású intézménynek. Népszerű a bölcsőde, folyamatos a telt ház, és a két-háromszoros túljelentkezés miatt várólista van, most pedig mesefigurákkal díszítették fel az intézményt – írja a Délmagyar.

– Idén nyáron vannak nálunk diákmunkás lányok, akik közvetlenül a gyerekek ellátásában nem vehetnek részt, de egyéb teendőkben sokat segítenek. Innen jött az ötlet, hogy az itt élő fiatalok körében meghirdetjük, hogy a falakra figurákat rajzolhatnak. Munkájukért cserébe az érettségi előtt kötelező, 50 órás közösségi szolgálatba leigazolom a nálunk eltöltött időt. Érdekes fordulatként nem diákok, hanem lelkes, önkéntes hölgyek jelentkeztek a feladatra – mondta a lapnak Seprenyi Dóra bölcsődevezető.

A héten Szokolai Nikolett védőnő, Szabóné Szentkirályi Xénia szociális gondozó, ápoló, Niesznerné Gábor Tímea és Nagy Kata szülők az intézményvezetővel együtt csinosították a bölcsődét.

(Kiemelt kép: Karnok Csaba)

Előző sztori

Tanévkezdésre készen állnak az okostankönyvek

Következő sztori

Bronzkori leletekre is bukkantak a tram-train vonalán végzett ásatásokon

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…