Közélet

Megvan az új sportuszoda neve

Megvan az új sportuszoda neve

2020. augusztus 26., szerda
Megvan az új sportuszoda neve

Tiszavirág Sportuszoda lesz a neve az Etelka soron épülő új sportuszodának - írta meg Facebook-oldalán Botka László. A polgármester mindezt a szűk körű helyszíni bejáráson jelentette be szerdán.

A közösségi oldalára kirakott posztban írta, hogy az 50 méteres versenymedence víztesztje éppen most zajlik, a napokban töltötték föl először teljesen. De készül még egy 25 méteres bemelegítőpálya, egy 20 méteres tanmedence és egy lazító meleg vizes ülőmedence is.

Mint azt néhány napja megírtuk, az uszoda munkálatait még idén befejezik, de a hosszas használatbavételi engedélyek miatt csak 2021 elején vehetik birtokba a szegediek.

Az épülő szegedi uszoda a Modern Városok Program keretében több mint 16 milliárd forintos kormányzati támogatásból valósul meg. A fejlesztés során egy 1200 fős fix lelátós fedett versenyuszoda épül meg egy 50 méteres versenymedencével együtt. Emellett egy 25 méter hosszú bemelegítő medence, egy 20 méter hosszú meleg vizes tanmedence, valamint egy meleg vizes lazító ülőmedence is az uszoda része lesz. A létesítményben nagypályás és rövidpályás úszóversenyek, illetve vízilabda-mérkőzések is megrendezhetők. Emellett az akadálymentes kialakításnak köszönhetően különböző parasportversenyeket is lehet majd benne tartani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.