Egészség

Koronavírus-fertőzés gyanúja miatt lezárták az SZTE fül-orr-gégészeti klinikáját

Koronavírus-fertőzés gyanúja miatt lezárták az SZTE fül-orr-gégészeti klinikáját

2020. augusztus 10., hétfő
Koronavírus-fertőzés gyanúja miatt lezárták az SZTE fül-orr-gégészeti klinikáját

Koronavírus-fertőzés gyanúja miatt lezárták a Szegedi Tudományegyetem fül-orr-gégészeti klinikáját. A Tisza Lajos körúti épületben a sürgősségi eseteket látják el, és stoptáblákkal figyelmeztetnek arra, hogy nem szabad mindenkinek belépni - írja a Délmagyar.

A lap szerint „A járványügyi helyzetre való tekintettel csak sürgősségi ellátás folyik” felirat és pár stoptábla fogadta azokat, akik a Szegedi Tudományegyetem Fül-Orr-Gégészeti Klinikájára akartak bejutni a hétvégén. A portál úgy tudja, hogy a Tisza Lajos körúti épületet még pénteken zárták le, de erről eddig semmilyen hivatalos információt nem közöltek. Akikkel a lap munkatársai a helyszínen beszéltek, azt mondták, hogy az osztályon többen is megfertőződhettek koronavírussal, de hogy pontosan mennyien, azt nem tudták megmondani. Ennek ellenére egyébként volt, aki vasárnap is bejutott az épületbe. A klinika honlapján azt írták, hogy csak sürgős eseteket tudnak fogadni. Ilyen, ha egy beteg állapota annyira leromlik, hogy ha nem látnák el azonnal, közvetlen életveszélybe kerülne, vagy súlyos, maradandó egészségkárosodást szenvedne. Megemlítik például a vérzést, a fulladást, idegen testet a légcsőben vagy nyelőcsőben, azt, ha valaki egyáltalán nem tud nyelni, és a daganatos betegségeket. Ez viszont csak a hétvégékre vonatkozhat. A kiírás szerint, ha valakinek panasz van, annak először be kell telefonálnia, és egy szakorvos dönti majd el, hogy sürgős esetről van-e szó.

(Kiemelt kép: Kuklis István)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.