Kisimre Ferenc 40 évet töltött a médiában, könyvet írt élményeiről

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Negyven esztendőnyi, médiában töltött pályafutása során keletkezett, szívének legkedvesebb írásait és az azokhoz kötődő élményeit gyűjtötte csokorba Az élet sodrásában című kötetében Kisimre Ferenc, a Délmagyarország egykori újságírója.

Az élet sodrásában – négy évtized a médiában tollal, mikrofonnal című kötetét mutatta be kedden a nagyközönségnek Kisimre Ferenc, a Délmagyarország egykori újságírója a szegedi Katolikus Házban.

A Délmagyar beszámolója szerint a rendezvényen részt vett Kalmár Ferenc, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szomszédságpolitikáért felelős miniszteri biztosa, egykori szegedi önkormányzati képviselő, aki a könyv előszavát írta.

– Ízig-vérig magyar ember, aki mindig az emberközeli dolgokat próbálta megfogni. Képviselőként is tapasztaltam, hogy szívén viselte a legapróbb fejlesztéseket, a hétköznapi embereket bosszantó dolgokat is – méltatta a szerzőt köszöntőjében.

Négy évtizedes pályafutása során Kisimre Ferenc többek között az újvidéki Magyar Szó, a Délmagyarország, az Országos Rádió és Televízió Testület, a Szeged Televízió és a Telin TV munkatársa volt. Dolgozott újságíróként, műsor- és rovatvezetőként, szerkesztőként és főszerkesztőként, valamint idegenvezetőként is.

A könyvbemutatón elmondta: kötetének legfőbb motivációja az volt, hogy nyugdíjba vonulását követően sem szeretett volna tétlenül élni. Több ezer megjelent cikkéből válogatta ki a kötetben szereplő, mintegy száz írását, melyet az azokhoz fűződő kedves, izgalmas, olykor kalandos vagy éppen megható élményeivel egészített ki.

(Forrás: Délmagyar)

Előző sztori

Ismét ingyen regisztrálják a bringákat Szegeden

Következő sztori

Papírokkal igazolja a kilakoltatott család, hogy fizették a tartozást

Legutóbbi hasonló cikkek