/

Két magyar embercsempész ellen indult eljárás megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két magyar állampolgár ellen embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfiak öt migránst szállítottak volna el Ásotthalom térségéből – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A Készenléti Rendőrség rendőrei augusztus 6-án 6 óra 25 perckor két magyar honosságú gépjárművet és annak utasait igazoltatták az 55-ös főút 30-as kilométerszelvényében, Ásotthalom külterületén. Ennek során a magyar sofőrök mellé beszálló öt személy szír állampolgárnak vallotta magát, személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét azonban hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a gépkocsik vezetőit a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellenük büntetőeljárás.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezzel szinte egy időben a Készenléti Rendőrség  Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztálya, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály együttműködése alapján Ásotthalom külterületén, az 55-ös számú főúton a rendőrök  intézkedtek egy harmadik járműben tartózkodó további két magyar állampolgárral szemben. Az ellenőrzés megállapította, hogy a sofőr és utasa összefüggésbe hozható a korábbi embercsempészés bűncselekménnyel, így őket szintén előállították a határrendészeti kirendeltségre, elszámoltatásuk folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Előző sztori

Íme egy nap határrendészeti adatai Csongrád-Csanádból

Következő sztori

Nem lesz csütörtökön meleg víz több újszegedi lakásban

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…