Közlekedés

Ismét változik a forgalmi rend a Stefánián

Ismét változik a forgalmi rend a Stefánián

2020. augusztus 31., hétfő
Ismét változik a forgalmi rend a Stefánián

A június 9-e óta zajló munkák során átépítik a Stefánia parkja melletti kiemelt szegélyt, a múzeumnál lévő trolimegállót és a színháznál a Vaszy Viktor térről az úton átvezető gyalogátkelőhely védőszigetét.

A gyalogátkelőhely védőszigetének átépítése miatt szeptember 2-ától a színháznál egy sávra szűkül, és váltakozó irányú lesz a forgalom a Stefánián, a trolik üzemidejében tárcsás irányítás mellett, azon kívül táblákkal szabályozva. A színház előtti sávba azonban a körforgalomból csak a trolik és a kerékpárosok kanyarodhatnak ki, a másik irányba ugyanúgy lehet közlekedni, ahogyan eddig. Azok, akik a Belvárosi híd vagy a Victor Hugo utca felé tartanak, a körforgalom helyett a Vörösmarty utca–Deák Ferenc utca–Híd utca útvonalat használhatják. A terelőutat sárga táblákkal jelzik.

A Deák Ferenc utcában a Vörösmarty utca–Híd utca közötti szakaszon végig tilos lesz megállni a páros (Tisza felőli) oldalon. A körforgalomból való kihajtást érintő forgalmi korlátozás várhatóan szeptember végéig tart.

A múzeum melletti trolimegálló átépítése még zajlik, ezért ott továbbra is fennmarad az átmeneti forgalmi rend. A gyalogosok is úgy közlekedhetnek, ahogyan eddig: a Vár utca és a körforgalom között csak a színház felőli oldalon, a színház előtti két gyalogátkelőhelyet pedig továbbra sem lehet használni. A kerékpárosok közlekedési rendje sem változik: a Vár utca és a körforgalom között mindkét irányban az úttesten lehet kerékpározni, a színház felőli járdán csak tolhatják a biciklit.

Az átépítés által érintett útszakaszon 30 kilométer/órás sebességkorlátozás és útszűkület van érvényben. Az építkezési munkákat akadályozó, szabálytalanul várakozó járműveket elszállítják. Kérjük, járművel és gyalog is fokozott körültekintéssel közlekedjenek. Figyeljék a jelzőtáblákat és az útburkolati jeleket. Köszönjük a közlekedők megértését és türelmét.

(Képünk archív felvétel)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.