/

Íme egy nap határrendészeti adatai Csongrád-Csanádból

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 18 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán, 35 fő bejutását pedig megakadályozták – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások augusztus 5-én 0 óra és 24 óra között hét esetben 17 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, egyiptomi, líbiai, palesztin, illetve afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök továbbá augusztus 5-én 21 óra 15 perckor a röszkei autópálya-határátkelőhelyen ellenőriztek egy belga honosságú személyautót, amelynek belga sofőrje a megalapozott gyanú szerint utasának segítséget nyújtott az országhatár illegális átlépéséhez.

A nyomozók a gépkocsit vezető nőt előállították a megyei rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Az illegális migránst pedig a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 35 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Megvette a KIKA-t, Szegeden terjeszkedne az XXXLutz

Következő sztori

Két magyar embercsempész ellen indult eljárás megyénkben

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…