Hírzóna

Íme egy nap határrendészeti adatai Csongrád-Csanádból

Íme egy nap határrendészeti adatai Csongrád-Csanádból

2020. augusztus 6., csütörtök
Íme egy nap határrendészeti adatai Csongrád-Csanádból

Csongrád-Csanád megyében 18 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán, 35 fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások augusztus 5-én 0 óra és 24 óra között hét esetben 17 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, egyiptomi, líbiai, palesztin, illetve afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A rendőrök továbbá augusztus 5-én 21 óra 15 perckor a röszkei autópálya-határátkelőhelyen ellenőriztek egy belga honosságú személyautót, amelynek belga sofőrje a megalapozott gyanú szerint utasának segítséget nyújtott az országhatár illegális átlépéséhez. A nyomozók a gépkocsit vezető nőt előállították a megyei rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az illegális migránst pedig a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 35 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.