Interaktív kiállítások és panoráma-kilátó: ilyen lett a megújult Móra Ferenc Múzeum

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új, interaktív kiállításokkal és egy panoráma-kilátóval várja az érdeklődőket a pénteken ünnepélyes keretek között megnyílt Móra Ferenc Múzeum.

Botka László polgármester a megnyitón tartott beszédében elmondta, a felújítás 900 millió forintos európai uniós támogatásból, valamint 600 millió forintos önkormányzati forrásból valósult meg.

Megemlítette, hogy a kultúrpalota kívülről teljesen úgy néz ki, mint az 1896-os átadásakor, ugyanakkor belülről immáron huszonegyedik századi feltételekkel fogadja a látogatókat, hiszen a projekt részeként új, interaktív kiállítások kaptak helyet, az épület tetején kialakított kilátóból pedig lenyűgöző panoráma nyílik a Tiszára és a városra. Mindemellett a vár és a várkert is látványosabbá vált a fejlesztéssel.

A polgármester emlékeztetett, hogy néhány hónapon belül teljes egészében megújul a múzeum előtt található Móra-park is, amelynek a szökőkútja már elkészült.

Az ilyenkor szokásos nemzeti színű szalag átvágása helyett a múzeum eredeti kulcsának restaurált változatát vette át Botka László, amit aztán átadott Fogas Ottónak, a kultúrpalota igazgatójának.

Az igazgató elmondta, a kiállításokon keresztül igyekeznek átadni a Móra Ferenc Múzeum esszenciáját, amit 20 hónapig nem élvezhettek a szegediek.

Tekintse meg a megnyitóról készült videónkat:

 Tekintse meg Sándor Judit fotóit a megnyitóról:

Előző sztori

Amíg felügyelni tudjuk a gócokat, nincs baj - mondja a szakember

Következő sztori

Még nem vonulnak el a felhők

Legutóbbi hasonló cikkek