/

Húsz határsértő próbálkozott legutóbb egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 20 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 16 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 4 fő bejutását pedig megakadályozták – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások augusztus 7-én 0 óra és 24 óra között hét esetben összesen 16 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír, palesztin, illetve koszovói állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Még egy napig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásra

Következő sztori

Szolgálaton kívüli rendőrök fogtak menekülő embercsempészt Kövegyen

Legutóbbi hasonló cikkek