Közélet

Hazánkban is fokozódik a járványhelyzet

Hazánkban is fokozódik a járványhelyzet

2020. augusztus 11., kedd
Hazánkban is fokozódik a járványhelyzet

Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterere aggódását fejezte ki a magyar polgárok egészségi állapota, a járvány fokozódása miatt, s kilátásba helyezte, hogy ha az emberek nem tarják be a szabályokat, akkor a hatásos védekezés érdekében a jelenleg érvényben levő enyhe szabályozások felülvizsgálatára, módosítására is sor kerülhet - számolt be a Magyar Nemzet.

A miniszter aggodalmát kifejezve tájékoztatta a polgárokat arról, hogy a világon mért statisztikai adatokkal párhuzamosan hazánkban is fokozódik a járványveszély. Kásler Mikós figyelmeztetett arra, a járványhelyzet nem múlt el, a vírus itt van közöttünk, veszélyeztetve mindenkit. Az utóbbi napokban nőtt a fertőzések száma, több embert kezelnek koronavírussal a kórházakban, megnőtt az intenzív osztályon, lélegeztetőgépes ellátásra kényszerülő betegek száma is. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértői a napokban kimutatták, hogy a vírus jelen van a szennyvízben is, ami szintén a fertőzésveszély fokozódására utal. A tárcavezető utalt arra, hogy a nyári szünidőben, a szabadságok alatt csökkent az állampolgárok fegyelmezettsége. Egyre kevesebben viselik a maszkokat az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, pedig a vírus a zárt terekben terjed a legkönnyebben, leggyorsabban. Az engedélyezett szabadtéri rendezvényeken rendszeresen torlódás alakul ki a mosdók környékén, ami szintén növeli a tömeges fertőzés veszélyét. Kásler Miklós szerint jelenleg a távolságtartás, a korlátozások betartása a szeretteink és honfitársaink védelmében mindennél fontosabb, s kitért arra is, hogy a rokonlátogatásoknál, hozzátartozóinkkal való kapcsolattartásnál is tartsuk be a járványügyi előírásokat. A miniszter kijelentette, aggodalommal töltik el a jelenlegi fertőzöttségi mutatók, pedig a magyar polgárok korábban bizonyították fegyelmezettségüket, érettségüket. Kásler Miklós arra kér minden magyar polgárt, vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra! Ezzel párhuzamosan a miniszter nyíltan megfogalmazta, ha a fertőzöttségi adatok továbbra is romlanak, ha a polgárok veszélyhelyzeti, fertőzésmegelőzésre vonatkozó fegyelmezettsége nem javul, akkor a a megfelelő védekezés érdekében felmerülhet a jelenlegi korlátozások, szabályozások szigorítása is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.