///

Egy kisbusz motorterében rejtegetett migránst, vádat emeltek a sofőr ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a bolgár férfival szemben, aki 2019. december 16-án éjjel a röszkei határátkelőhelyen egy török állampolgárt kísérelt meg becsempészni Magyarország területére.

A vádirat szerint a vádlott Szerbiában járművébe felvett egy török állampolgárt, akiről tudta, hogy nem rendelkezik érvényes úti okmányokkal. Őt az ismereten személyek által előzetesen átalakított kisbusz motorterének kartonpapírokkal leválasztott rejtekhelyére bújtatta. A csempészett férfi a határátkelőig szállításáig jelentős testi és lelki megpróbáltatásoknak volt kitéve. A sötétben, körülbelül egy órán át magzatpózban összekuporodva feküdt, miközben őt egyik irányból a járó motor hője égette, a másik irányból a jeges menetszél fújta. A motorzaj miatt a vádlottnak sem tudott jelezni, illetve belülről a motorteret sem lehetett kinyitni.

A határátkelőhely munkatársai a belépésre jelentkezéskor megállapították, hogy a vádlott által vezetett bolgár kisbuszt korábban ellopták, és a jármű a nemzetközi körözési nyilvántartásban körözöttként szerepel. Az ezután elvégzett tüzetes ellenőrzéskor megtalálták a motortérben elrejtett férfit, aki a nála fellépett zsibbadásos-keringési panaszok miatt ekkor már sem mozogni, sem önállóan lábra állni nem tudott.

A vádlott a csempészett személyt szándéka szerint Magyarországon keresztül az Európai Unió nyugati tagállamai felé szállította volna.

A járási ügyészség a vádlottal szemben csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatás kényszerintézkedés hatálya alatt álló vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Molière-komédiával folytatódik a Szabadtéri Játékok

Következő sztori

Tízszer riasztották a megye tűzoltóit a viharkárok felszámolásához

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…