Hírzóna

Bizalomkártya: a vásárlói hűség igazolványa

Bizalomkártya: a vásárlói hűség igazolványa

2020. augusztus 11., kedd
Bizalomkártya: a vásárlói hűség igazolványa

Biztosan mindenki találkozott már a nagyobb hipermarketekben a pénztárnál elhangzó kérdéssel, mely szerint van-e bizalomkártyánk. A legtöbb esetben a válasz vélhetően nemleges. Mindenképpen érdemes azonban számításba venni egy ilyen kártya beszerzését, hiszen számos előnnyel jár.

Kölcsönös bizalom, kölcsönös előnyök

A legtöbb ember szereti az állandóságot. Követi a saját szokásait, napirendjét, a megszokott helyekre jár a napi teendők okán stb. Nem kivétel ez alól a bevásárlás sem, sokkal egyszerűbb és biztosabb egy jól bevált üzletben beszerezni a szükséges árucikkeket. A nagyobb hipermarketekben, amilyen pl. az Auchan is, pedig biztosan mindent megkapunk egy helyen. Éppen ezt a fajta hűséget hivatott díjazni egy

bizalomkártya.

A kedvező lehetőség – ahogy neve is mutatja – vevő és eladó kölcsönös bizalmán alapszik, melyen belül az áruház jutalmazza a vásárlói hűséget, egyben közös érdekeikhez igazodva garantálja, hogy a megszokott minőség a továbbiakban is megmarad. Sokakban felmerülhet azonban a kérdés, hogy ez vásárlói oldalról miként éri meg, hogyan is működik pontosan, illetve jár-e bármiféle költséggel vagy kötelezettséggel. Lássuk tehát a válaszokat.

Bizalmi kérdések

A „miért éri meg?” kérdésre a válasz roppant egyszerű. Ha már eleve szeretünk ugyanabba az üzletbe járni, hiszen tudjuk, hogy a választék bőséges és minőségi, a vásárlásaink mellé miért is ne gyűjthetnénk pontokat, melyeket későbbi beszerző körútjaink során felhasználhatunk? És éppen ez a bizalomkártya lényege. Elköltött pénzünk után pontokat ír jóvá, így akár a legkisebb vásárlással is gyarapíthatjuk kreditjeinket. Költségszinten sem kell aggódnunk, hiszen a kártya kiváltása teljes mértékben ingyenes. Természetesen jár némi adminisztrációval és aktiválnunk is kell majd bizalomkártyánkat, de ez igazán minimális áldozat az elérhető kedvezmények tükrében. Kötelezettséggel pedig semmiképpen sem jár, csupán az üzletlánc iránti hűségünket kívánja jutalmazni.

A matek a pontok mögött

A legfontosabb kérdések szinte mindig a számok körül forognak. Itt sincs ez másként és talán nem is árt tisztázni az alapvető számításokat a bizalomkártyával kapcsolatban. A lényeg, hogy minél nagyobb összegért vásárolunk, annál több pontot írnak jóvá számlánkon. 400 forintig 2 pont jár, 600 forintig már 4, ám 1000 forint feletti vásárlásnál pedig már minden újabb elköltött 1000 forintért 10 Bizalompont kapható. Sőt, bizonyos napi akciók során a gyűjthető pontok akár triplázódhatnak is.

Az összegyűjtött pontjainkat egy ideig mindenképpen érdemes gyűjtögetni a bizalomkártyán, azonban egy idő után hasznunkra válhat a vásárlásainknál. Minden 10 összegyűjtött pont után a vásárlás végösszege 5 forinttal csökkenthető. Elsőre talán csekély kedvezménynek tűnhet, ám valószínűleg meglepődnénk, hosszú távon mennyit számít az összegyűjtött pontok egy időben történő beváltása A vásárlói bizalom kialakítása és fenntartása fontos, hiszen a vevő érdekeit is szolgálja. Egy bizalomkártya kiváltásával pedig ez a hűség még kifizetődő is lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.