Sport

A Kiel magyar ügyvezetője szerint lehetetlen, hogy elinduljon a kézi-BL

A Kiel magyar ügyvezetője szerint lehetetlen, hogy elinduljon a kézi-BL

2020. augusztus 6., csütörtök
A Kiel magyar ügyvezetője szerint lehetetlen, hogy elinduljon a kézi-BL

A Bundesligában szereplő THW Kiel kézilabdacsapatának ügyvezetője, Szilágyi Viktor azt nyilatkozta, hogy jelen helyzetben elképzelhetetlen számukra a Bajnokok Ligája elindulása.

A sportvezető a

Kieler Nachrichtennek

elmondta, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel nagyon nehéz arra gondolni, hogy a világ legjobb kézilabdacsapataiszeptember közepétől kezdvemegmérkőzzenek egymással. - Fontos, hogy minden helyszín tökéletesen megfeleljen az egészségügyi előírásoknak. Mi viszont még így sem szeretnénk kitenni a játékosokat és a stábtagokat a fertőzésnek, ráadásul ha bárki elkapja a vírust, azzal a Bundesligát is veszélybe sodornánk. Vannak olyan ellenfeleink, akik miatt kockázatos országba kellene utaznunk- mondta Szilágyi.

A THW-nak a sorsolás alapján Horvátországban (Zágráb), Ukrajnában (Zaporizzsja), Franciaországban (Nantes), Magyarországon (Veszprém), Spanyolországban (Barcelona), Szlovéniában (Celje) és Dániában (Aalborg) kellene idegenbeli mérkőzéseket játszania. A Bundesliga a tervek szerint október elején indul. A klubok eddig a nemzetközi utazásokra a menetrend szerinti járatokat vették igénybe, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) azonban most megvizsgálja annak lehetőségét, hogy chartergépek szállítsák a csapatokat a külföldi utakra, ehhez pedig akár támogatást is adna. A megjelent cikkel kapcsolatban megkerestük a MOL-Pick Szegedet, hogy a klub hogyan készül a másfél hónap múlva esedékes rajtra, ha választ kapunk, akkor megírjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.