A Kiel magyar ügyvezetője szerint lehetetlen, hogy elinduljon a kézi-BL

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Bundesligában szereplő THW Kiel kézilabdacsapatának ügyvezetője, Szilágyi Viktor azt nyilatkozta, hogy jelen helyzetben elképzelhetetlen számukra a Bajnokok Ligája elindulása.

A sportvezető a Kieler Nachrichtennek elmondta, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel nagyon nehéz arra gondolni, hogy a világ legjobb kézilabdacsapatai szeptember közepétől kezdve megmérkőzzenek egymással.

– Fontos, hogy minden helyszín tökéletesen megfeleljen az egészségügyi előírásoknak. Mi viszont még így sem szeretnénk kitenni a játékosokat és a stábtagokat a fertőzésnek, ráadásul ha bárki elkapja a vírust, azzal a Bundesligát is veszélybe sodornánk. Vannak olyan ellenfeleink, akik miatt kockázatos országba kellene utaznunk – mondta Szilágyi.

A THW-nak a sorsolás alapján Horvátországban (Zágráb), Ukrajnában (Zaporizzsja), Franciaországban (Nantes), Magyarországon (Veszprém), Spanyolországban (Barcelona), Szlovéniában (Celje) és Dániában (Aalborg) kellene idegenbeli mérkőzéseket játszania. A Bundesliga a tervek szerint október elején indul. A klubok eddig a nemzetközi utazásokra a menetrend szerinti járatokat vették igénybe, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) azonban most megvizsgálja annak lehetőségét, hogy chartergépek szállítsák a csapatokat a külföldi utakra, ehhez pedig akár támogatást is adna.

A megjelent cikkel kapcsolatban megkerestük a MOL-Pick Szegedet, hogy a klub hogyan készül a másfél hónap múlva esedékes rajtra, ha választ kapunk, akkor megírjuk.

Előző sztori

Sok napsütés és kánikula várható a hétvégén

Következő sztori

Ezek a legfertőzöttebb országok Európában

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…