Illegális bevándorlás

A határintézkedésekkel lehet megakadályozni a vírus behurcolását

A határintézkedésekkel lehet megakadályozni a vírus behurcolását

2020. augusztus 22., szombat
A határintézkedésekkel lehet megakadályozni a vírus behurcolását

BakondiGyörgy Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában elhangzottakra utalva azt mondta: romlik a járványhelyzet Európa-szerte, a közelben levő országokban is, ez pedig arra kényszeríti a kormányt, hogy szeptember elsejétől szigorítson a határintézkedéseken. Hozzátette: ezek nem lesznek ismeretlenek a magyarok előtt, mivel a járvány csúcsidőszakában voltak hasonló korlátozások.

BakondiGyörgy kiemelte, a kormány az operatív törzs javaslatait figyelembe véve mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb arányban kívül tartsa a határokon az egyre növekvő fertőzöttséget, és megakadályozza, hogy a külföldről beutazók - legyen szó magyarokról vagy külföldiekről - hasonló nagyságrendű fertőzést hozzanak be az országba.

Ezért a beléptetést, az ellenőrzést és a karanténfeltételeket szigorítani kell, valamint felül kell vizsgálni azokat a besorolásokat, amelyeket az elmúlt hónapokban kialakítottak - fűzte hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó a hollandiai zavargások és a berlini iszlamista gázolás kapcsán kifejtette: a közbiztonság súlyos megbomlásának oka a tömeges és illegális migráció. Beszélt arról is, hogy a kiutasított bevándorlók többnyire igyekeznek elrejtőzni, ami gyakran azt jelenti, hogy nem tudnak másból megélni, mint bűnözésből és ennek súlyos közbiztonsági kihatásai vannak.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.