Útlezárás miatt ritkítottak egészséges fákat Tarjánban

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint ismeretes, augusztus végéig nagyszabású felújítási munkálatok zajlanak a Csillag téren. A rekonstrukció miatt a trolibuszok módosított útvonalon közlekednek, de mivel a Fecske utcában nem fértek volna el, ezért tarvágást végeztek az út menti egészséges fákon.

Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője szerint alapvetően nem is lenne szükséges felújítani a Csillag teret, a kis utcákba terelt forgalom pedig sok bosszúságot okoz a helyieknek.

– A Csillag teret az elmúlt 20 évben többször felújították, még a környéken lakók sem értik, hogy miért volt szükség egy újabb komolyabb beruházásra. A módosított útvonalon közlekedő trolik helyett célszerűbb lett volna olyan pótlóbuszokat forgalomba állítani, amelyek elférnek, ehelyett pont a nyár közepén tarvágását végeznek azokon a fákon, amelyek ilyenkor élnek igazán – fogalmazott Szabó.

A Fecske utcai fák a forgalomterelés miatt vesztették el lombkoronájukat (Fotó: Sándor Judit)

Az önkormányzati képviselő szerint rendkívül ellentmondásos, hogy a Zöld város program keretein belül szűk kis utcákba vezetnek be olyan méretű forgalmat, amit nem bírnak el.

– Hétfő reggel megtapasztaltuk, hogy élesebb helyzetben milyen a forgalom. Több csomópontba is forgalomirányító rendőröket kellett kivezényelni, mert akkora volt a tumultus. A Felső Tisza-part és az Etelka sor sarkán volt a legnagyobb fennakadás – osztotta meg tapasztalatait.

Szabó Bálint úgy véli, hogy Zöld város programnál figyelembe kellene venni, hogy az építkezések ne okozzanak elviselhetetlen zaj- és környezetszennyezést. Megemlítette, hogy a városrészben élők véleménye szerint a Felső Tisza-part és az Etelka sor kereszteződésében kellett volna körforgalmat kialakítani, nem pedig az alapvetően szép és gondozott Csillag teret felújítani.

Fairtó zöld program

Nem új keletű dolog, hogy a Zöld város program keretein belül fákat ritkítanak. Tavaly februárban beszámoltunk arról, hogy Belső-Tarjánban több mint kétszáz fát kivágtak azért, hogy parkolóhelyet létesítsenek a helyükön. 

Előző sztori

Ötször riasztották a megye tűzoltóit

Következő sztori

Elsöprő sikere volt a Dóm tér idei egyetlen bemutatójának

Legutóbbi hasonló cikkek