Közélet

Szegedre is jut a 4000 milliárdos fejlesztési keretből

Szegedre is jut a 4000 milliárdos fejlesztési keretből

2020. július 16., csütörtök
Szegedre is jut a 4000 milliárdos fejlesztési keretből

A kormány támogatásával négyezermilliárd forint értékben valósulhatnak meg beruházások a magyar nagyvárosokban a Modern városok program részeként - mondta a pénzügyminiszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlésén tartott előadását követő doorstep sajtótájékoztatón Székesfehérváron csütörtökön.

Varga Mihály hangsúlyozta: a Modern városok program a 23 megyei jogú városban 270 projektet támogat, a fejlesztések összértéke négyezermilliárd forint. Eddig 1800 milliárd forint jutott el a településekhez annak érdekben, hogy a program elemei megvalósuljanak, a 2021-es költségvetésben pedig 50 milliárd forintos emeléssel, 270 milliárd forinttal támogatják a Modern városok program fejlesztéseit - közölte. A pénzügyminiszter kitért arra is, a Terület- és településfejlesztési operatív programban a megyei jogú városok eddig 950 támogatási kérelmet nyújtottak be 426 milliárd forint összegben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.