Közélet

Sokan jelentkeztek a makói Erzsébet-ház nyári táboraira

Sokan jelentkeztek a makói Erzsébet-ház nyári táboraira

2020. július 7., kedd
Sokan jelentkeztek a makói Erzsébet-ház nyári táboraira

Sikeres volt az Angyalsóhaj Alapítvány kezdeményezése: a két héttel ezelőtt közzétett felhívásra 163 diák jelentkezett. Július 6-án reggel benépesült az Erzsébet-ház, amely hat héten át fogadja ingyenes, tematikus táborokkal a vakációzó fiatalokat. Itt

kézműves-foglalkozásokkal, művészet- és Snoezelen-terápiával, relaxációs technikákkal és kreativitásra ösztönző alkotó munkával töltik az időt a különböző korú és egészségi állapotú gyerekek. A táborok vezetői városszerte ismert művésztanárok, gyógypedagógusok és konduktorok, akik önkéntesként vállalták az egyenként egy-egy hetes időtartamú programok vezetését.

A hat táborból kettő - a most zajló kézműves tematikájú, illetve a július 20-án induló terápiás -, kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy halmozottan sérült, egészségkárosult fiatalok is részt vehessenek benne. Bertus-Barcza Anikó művésztanár, a Formáljuk meg! alkotótábor vezetője elmondta: összesen 26-an jelentkeztek erre a hétre, közülük 7-en fogyatékkal élők, akik az ÉFOÉSZ (Értelmi Fogyatékossággal Élők Érdekvédelmi Szervezete) makói csoportjának tagjai. Már az első nap is munkával telt, mindenki lelkesen vett részt az első darabok – köztük egy környezetbarát papírtáska – összeállításában, de nagy élménye volt a délelőttnek egy terápiás ló jelenléte is. Az egészségkárosult fiatalok ellátásában önkéntes szakemberek nyújtanak segítséget a művésztanár számára. A foglalkozások a hét további napjain is reggel 8-tól délig tartanak majd. A táborok iránt egyformán nagy volt az érdeklődés, így a további négy tematikus hét programja is a meghirdetett létszámmal zajlik majd. Az Erzsébet-házban eltöltött idő elsősorban általános iskolás, alsó és felső tagozatos diákok számára fog tartalmas kikapcsolódást jelenteni a nyári szünidőben. A szervezők arról is gondoskodtak, hogy a táborokat különböző bemutatók színesítsék hétről hétre, így kutyás és lovasterápiás óra, rendőrségi és tűzoltó bemutató is lesz. Minden hét péntekén, este, nyilvános táborzáró összejövetelre várják a résztvevőket és az érdeklődőket, amelyekre különleges programokkal készül az Angyalsóhaj Alapítvány. Az első Erzsébet-házi estén, július 10-én 18 órától az apátfalvi születésű Benkóczy Zoltán színművész, valamint a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók gitárzenekara lesz a vendég. A rendezvény ingyenes és nyilvános.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.