Hírzóna

Nem menekül a büntetés elől a szír embercsempész

Nem menekül a büntetés elől a szír embercsempész

2020. július 16., csütörtök
Nem menekül a büntetés elől a szír embercsempész

A Makói Járási Ügyészség bíróság elé állítja azt a Németországban élő szír férfit, aki június közepén 9 illegális határátlépőt próbált meg Ausztriába csempészni - közölte a vádhatóság.

A gyanú szerint a férfi idén júniusban megállapodott Szerbiában tartózkodó török és szír embercsempészekkel, hogy szerbiai menekülttáborokban élő, magukat szír állampolgárnak valló személyek Nyugat-Európába történő csempészésében nyújt segítséget. Ennek érdekében június 17-én a hontalanként Németországban élő férfi Magyarországra jött az általa vezetett gépkocsival.

Éjjel 2 órakor vészvillogózni kezdett Ferencszállás külterületén, mivel a megbízóival kötött megállapodás alapján így kellett jelet adnia azoknak az illegális határátlépőknek, akiket sétáltatók juttattak át a magyar-szerb zöldhatáron röviddel azt megelőzően. Miután a gyanúsított által vezetett gépkocsiba a 9, az államhatárt a jogszabályi rendelkezések megszegésével átlépő és az országban tartózkodás feltételeivel nem rendelkező személyt a gyanúsított felvette, elindult Kiszombor irányába, ahol a rendőrök igazoltatták, majd eljárás alá vonták.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a jogszabályi lehetőséggel élve a gyanúsított kihallgatásától számított 30 napon belül, gyorsított eljárás keretében a férfit bíróság elé állítja.

A gyanúsított bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.