Közélet

Újabb fertőzöttet diagnosztizáltak Csongrád-Csanádban

Újabb fertőzöttet diagnosztizáltak Csongrád-Csanádban

2020. július 12., vasárnap
Újabb fertőzöttet diagnosztizáltak Csongrád-Csanádban

Mindössze 5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4234 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3036-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 603 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 128 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen. A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket.A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedésetapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye. A kormány, az Operatív Törzs, és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet. A legfrissebb döntéseket ma 11 órakor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ismerteti. Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1992) és Pest megyében (640) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (308), Zala (262) és

Csongrád-Csanád megye (116)

, a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.