Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Egyetem

Kiosztották az SZTE Junior Akadémia Mentor-díjakat

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Dr. Blahó János és Dr. Dobi János kapta az első SZTE Junior Akadémia Mentor-díjat. A két intézményvezető az akadémia céljainak támogatásáért vehette át az elismerést. Az egyetemmel való együttműködésből a középiskolások profitálnak. 

Az SZTE Junior Akadémia Mentor-díjat azok az intézményvezetők, pedagógusok kaphatják, akik nagyban támogatják az Akadémia munkáját, küldetését – például azzal, hogy segítik a középiskolákkal való kapcsolattartást, a programok eljuttatását a középiskolás korosztályhoz, vagy új, közös programok kidolgozásában vesznek részt.

– Ennek eredményeként a fiatalok minél szélesebb körben hozzájuthatnak az általunk nyújtott képzésekhez, programokhoz, lehetőségekhez, egyúttal segítve őket a sikeres továbbtanulásban – mondta Dr. Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója. Hozzátette: nehéz volt a döntés, mert szerencsére egyre többen támogatják az egyetemi egység munkáját.

Az első alkalommal kiosztott díj egyik kitüntetettje Dr. Blahó János, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium intézményvezetője, a dél-alföldi régió, azon belül is főként Békés megye fejlődési lehetőségét a tehetséges, továbbtanuló diákokban látja. A díjazott elhivatottan támogatja azoknak a helyi fiataloknak az előmenetelét, akik kisebb falvakban élve gyakran nehezen jutnak minőségi oktatáshoz.

Ezért dolgozta ki 2018-ban a Dél-Alföldi Régió Tudáshálózatának Fejlesztési Modellprogramját, melynek célja, hogy az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium koordinálásával ezek a diákok előbb magas színvonalú középiskolai oktatásban vehessenek részt, majd a Szegedi Tudományegyetemmel kialakított kapcsolatnak köszönhetően továbbtanulhassanak a legjobb vidéki egyetemen. A koncepció szerint a gimnázium így bázisiskolaként híd szerepet tölt be Békés megye, illetve annak kis falvai és a Szegedi Tudományegyetem között.

Dr. Blahó János intézményvezetői munkásságához ebből kifolyólag erőteljes és aktív tehetséggondozási tevékenység is kapcsolódik. A modellprogramba bevonta az SZTE Junior Akadémiát is, így az általuk kínált lehetőségek is erősítik ennek a társadalmi felelősségvállalásnak az eredményességét.

Dr. Dobi János, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola igazgatója is kiérdemelte a 2020-as Mentor-díjat. A gyakorló iskola igazgatójaként munkássága értelemszerűen szorosan kapcsolódik az egyetemhez. Az SZTE Junior Akadémia által meghirdetett érettségi felkészítő tanfolyamok szervezését is aktívan támogatta: nemcsak kiváló tanárokat ajánlott, de igény esetén labortantermeket is rendelkezésükre bocsátott. Emellett lehetőséget és helyszínt biztosított arra, hogy az olyan programok, mint például az SZTE Junior Akadémiai Előadások eljussanak az iskola tanulóihoz.

– Örülünk, hogy elismerhettük ezeknek a pedagógusoknak a munkáját, annak pedig még inkább, hogy együtt tudjuk segíteni a középiskolásokat abban, hogy minél többen jussanak be a felsőoktatásba – mondta Dr. Újvári Edit.

(Forrás: SZTE)

Tovább olvasom

Egészség

Tovább növelik a betegbiztonságot a Klinikai Központban

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

359 darab hidraulikus betegágy érkezett az Állami Egészségügyi Ellátó Központból.

Tovább olvasom

Egyetem

Népszerű a szegedi Talent-díj átadásáról készült rövidfilm

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Több mint tízezren nézték meg a virtuális díjkiosztót.

Tovább olvasom

Egyetem

Több mint 440 képzést hirdet a pótfelvételi eljárásban az SZTE

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Augusztus 9-ig lehet jelentkezni.

Tovább olvasom

Aktuál