Közélet

Fontos döntéseket hoztak az operatív törzs ülésén - videó!

Fontos döntéseket hoztak az operatív törzs ülésén - videó!

2020. július 2., csütörtök
Fontos döntéseket hoztak az operatív törzs ülésén - videó!
Visszaállítja Magyarország az átutazók számára kötelező korridorhasználatot, és egyelőre nem nyitjuk meg a határokat újabb nem uniós országok állampolgárai előtt - jelentette be Orbán Viktor csütörtök reggel az Operatív Törzs ülését követően.

Az Európai Unió tett egy javaslatot, hogy nyissuk meg a határainkat 14 nem európai ország előtt, ezt vitatta meg az Operatív Törzs csütörtök reggel, mondta el Orbán Viktor miniszterelnök videós tájékoztatásában a Facebook-oldalán, még a megbeszélés előtt.

Visszaállítjuk az átutazók számára a kötelező korridorhasználatot,

tehát lesz egy humanitárius korridor, úgymint a válság tetőpontjának időszakában volt, amit használni kell mindenkinek, aki átmegy Magyarországon, nem hagyhatja el ezt az útvonalat, a határellenőrzéseket pedig továbbra is szigorúan megtartjuk - foglalta össze a döntéseket a miniszterelnök az Operatív Törzs ülése után. A miniszterelnök azt is elmondta: az unió azon kérését, hogy újabb unión kívüli országokból is engedjünk be polgárokat, nem tudjuk teljesíteni, mert

ez ellentétes lenne a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével.

A koronavírus-világjárvány első hullámátalacsony átfertőzöttséggelkivédte Magyarország a sikeres járványkezelésnek köszönhetően,a magyar emberek nagyon elégedettek a miniszterelnök munkájával,a veszélyhelyzetnek vége, de ahogy már korábban elhangzott a tájékoztatásokban, az Operatív Törzs tovább dolgozik a háttérben, figyelik a fejleményeket a világjárvánnyal kapcsolatban, és felkészülnek egy esetleges második hullámra, amit kizárni továbbra sem lehet.

(Origo)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.