Kultúra

Épül a Dóm téri Szabadtéri színpad

Épül a Dóm téri Szabadtéri színpad

2020. július 15., szerda
Épül a Dóm téri Szabadtéri színpad

Megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri játszóhelyének építése. A fesztivál ikonikus helyszínének számító téren elsőként július 24-én, az AKÁRKI című színjátékot láthatják a nézők.

Napokon belül újra élettel telik meg a Dóm tér Szegeden, kezdődik ugyanis a Szabadtéri Játékok idei évada. A tizenkétezer négyzetméteres területen idén azonban nem a megszokott 4000 fős lelátó és óriási színpad, hanem - a pandémia miatt - egy kisebb, 200 négyzetméteres „ácsolt” színpad és 1000 fős, ideiglenes nézőtér fogja várni a közönséget.

A játszóhelyen igazi színháztörténeti kuriózumot láthatnak a nézők július 24-én. Az AKÁRKI című színjátékot a Kossuth-díjas Zsótér Sándor, Hegedűs D. Géza és több kiváló szegedi kötődésű színész főszereplésével állítják színpadra. A darab különlegessége, hogy a Szabadtéri előképének számító Salzburgi Ünnepi Játékok műsorában minden évben ezt a produkciót állítják színre, így a Játékok több évtizedes „adósságát” törleszti. Az előadás az emberi lét alapkérdéseire keresi a választ, gyakran ironikus humorral fűszerezve. A rendező, Bodolay Géza korábban elárulta: a különleges produkció díszletét az éppen idén 90 éve felszentelt székesegyház adja majd, ami fokozza a darab őszinteségét és meghittségét.

rpt

Mindemellett egy szimfonikus zenekari koncert is érkezik augusztus 15-én a Dóm térre. Születésének 250. évfordulója alkalmából, a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában egy felejthetetlen Beethoven-esttel készülnek, ahol a közönségkedvenc slágerdarabok mellett igazi zenetörténeti „csemegének” számító kompozíciók is felcsendülnek. Mint arról a Szabadtéri korábban beszámolt: mindkét Dóm téri produkciót ingyenes tekinthetik meg idén a nézők. Az előadások jegyeinek felét a szegedi lakosoknak, másik felét pedig a legjelentősebb helyi szállodáknak ajánlotta fel a fesztivál, így serkentve a városba érkező idegenforgalmat.

dav

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.