Közélet

Elképesztő életmentést hajtottak végre egy Szeged melletti strandon

Elképesztő életmentést hajtottak végre egy Szeged melletti strandon

2020. július 9., csütörtök
Elképesztő életmentést hajtottak végre egy Szeged melletti strandon

Az Országos Mentőszolgálat adott hírt szerdán a közösségi oldalán egy csongrád-csanádi strandon történt életmentésről.

Mint írják, "egy Szegedhez közeli szabadidőparkban szabadnapos mentődolgozók látják el vízimentőként a fürdőzők védelmét. Így történt ez ma is, amikor azt jelezték a mentőápolónak, hogy egy férfi merült el a vízben. Bajtársunk olimpikonokat megszégyenítő gyorsasággal futott végig a parton, majd úszott be a bajbajutottért, aki

t ekkor már maga sem látott. A fürdőzők olyan jól instruálták az életmentőt, hogy azonnal megtalálta a vízben a magatehetetlen férfit, és kihúzta a partra. A rutinos szakember gyorsan megvizsgálta a beteget, akinél nem tapasztalt légzést és azonnal újraélesztésbe kezdett, amibe a fürdőzőket is bevonta. Közben a Szegedi Mentésirányítás több egységet is riasztott segítségül, akik perceken belül emelt szinten folytatták az ellátást. Az időben megkezdett életmentésnek köszönhetően, az újraélesztett fürdőzőt végül a szentesi mentőhelikopter bajtársai stabil állapotban szállíthatták kórházba. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk! "

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.