Közélet

A Fidesz szerint elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről

A Fidesz szerint elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről

2020. július 6., hétfő
A Fidesz szerint elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről

"Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről" - tartalmazza a Fidesz közleménye, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez, Korózs Lajos szocialista politikus nyilatkozatára reagálva.

A MSZP-s képviselő előzőleg arról beszélt: arra kérik a kormányt, tegye biztonságossá a bentlakásos idősotthonokat; a járvány alatt ugyanis "a kormányzati propaganda elriasztotta" az időseket, sokan akkor sem mernek beköltözni, ha ők következnének a várólistán. A Fidesz a közleményben azt írta, a járvány idején a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon számított a legnagyobb járványgócpontnak, több százan betegedtek meg, és sajnos közülük sok idős ember vesztette életét. Végül a katonaság fertőtlenített, a kormány pedig védőfelszerelést biztosított, Karácsony Gergelyék ellenben képtelenek voltak intézkedni, még az orvosi ellátást sem voltak képesek biztosítani az intézményben - tették hozzá, megjegyezve: a hatóságok többször figyelmeztették, sőt meg is büntették az intézményt. A járvány elleni védekezésben mindenkinek együtt kell működnie, sok más önkormányzat meg tudta hozni a megfelelő intézkedéseket, azonban "a Fővárosi Önkormányzat a Facebookon szerencsétlenkedett" - írták, hozzáfűzve: a baloldali vezetésű főváros inkább vállalja a fenntartói felelősséget a Pesti úti idősotthon ügyében, mielőtt vádaskodik.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.