Közélet

Újraindult az élet a REÖK-ben

Újraindult az élet a REÖK-ben

2020. június 4., csütörtök
Újraindult az élet a REÖK-ben

Virtuális seregszemlével, acélszobrászati kiállítással és Nagy Gábor, Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész tárlatával is várja idén az érdeklődőket a szegedi REÖK. Bár a járványhelyzet miatt március óta zárva tartanak az épület kiállítótermei, a kultúrpalotában bíznak abban, hogy hamarosan újra fogadhatnak látogatókat.

Összesen 109 alkotást láthatnak tizenkét különleges 3D-s kiállítótérben az érdeklődők az idei Táblaképfestészeti Biennálén. 2008 óta minden tavasszal a REÖK-ben ünneplik a kortárs magyar művészetet, ahol a képzőművészeti élet fontos szereplői mutatkoznak be alkotásaikkal, átfogó képet adva ezzel a hazai szcénáról. Mint arról korábban a REÖK beszámolt: a kétévente megrendezett seregszemlét idén a vírushelyzet miatt nem tudják fizikálisan megrendezni, azonban szeretnék, hogy a művészet körüli tevékenységek és a palota által felvállalt kultúrmisszió folytatódjon, így június 8-tól az online térbe várják a „látogatókat”. - Úgy gondoljuk, hogy a jövőben lehet ennek még folytatása, ahogy a világ összes múzeuma, kiállítóhelye és galériája átállt különböző virtuális kiállítások szervezésére és rendezésére, mi is próbálunk ebből a helyzetből előnyt kovácsolni, és ha sikeres lesz ez a programunk, akkor ezt folytatnánk is - mondta Dr. Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora. A reményeik szerint nyártól folytatódhatnak a fizikális kiállítások is, a biennálé után például egy acélszobrászati seregszemlét terveznek. Ezen a tárlaton a kisplasztikától a köztéri plasztikai méretekig láthatók alkotások, de a pandémia miatt elmaradt régóta várt Nagy Gábor tárlatot is megtartanák. A Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész 70. születésnapjára tervezett életműkiállításon a tervek szerint csaknem 200 alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.