///

Több mint egy tonna húskészítményt ad a Pick a Klinikai Központ dolgozóinak

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint egy tonna húskészítményt ajándékoz a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egészségügyi dolgozóinak a Pick Szeged Zrt. Az adományokat július végéig 13 klinikai egységbe juttatják el folyamatosan a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged segítségével.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged az adományozó és adományozottak közötti koordinálással és az 1224 kg húsáru helyszínekre történő szállításával támogatja a jótékonysági kampányt, amely során tíz héten át, egészen július végéig juttatják el a klinikákra a különféle szalámi-, kolbász-, sonka-, virsli- és kenőmájas készítményeket.

A járványhelyzet enyhülésével a társadalmi összefogás jelentőségét, a gazdasági nehézségeknek kitett csoportok, lokális közösségek, köztük a mindennap életeket mentő egészségügyi dolgozók megsegítését kiemelt feladatnak tekinti Takács István, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója, aki hangsúlyozta, vállalatuk ott szeretne segíteni, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikán június 18-án adták át a húskészítményeket, Elekes Zoltán a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged képviseletében köszönte meg az elmúlt három és fél hónap megfeszített munkáját a vírushelyzet első vonalában dolgozóknak. Mint fogalmazott, ez a gesztus értékű támogatás egyfajta főhajtás és tisztelet, a megbecsülés jele az eltelt kritikus időszak fáradságos munkájáért. Dr. Bereczki Csaba egyetemi docens, a klinika igazgatója örömének adott hangot, hogy ily módon is támogatják az egészségügyi dolgozókat, és megköszönte az adományt.

A kedvezményezett klinikák között szerepel a Járványügyi Ellátó Központ éppúgy, mint a Gyermekgyógyászati Klinika, az Idegsebészeti Klinika, az Onkoterápiás Klinika, a Neurológiai Klinika, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet, valamint az SBO, az I. sz. Belgyógyászati Klinika, az Urológiai Klinika, a Sebészeti Klinika, a Traumatológiai Klinika, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinika és a II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ orvosai és szakdolgozói.

(Forrás: SZTE)

 

 

Előző sztori

Idén is gyenge lesz a gyümölcstermés

Következő sztori

Jelentősen emelkedik a csecsemőgondozási díj összege