Hírzóna

Templomból kilépő idős embert fosztottak ki Szegeden

Templomból kilépő idős embert fosztottak ki Szegeden

2020. június 2., kedd
Templomból kilépő idős embert fosztottak ki Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly októberben egy belvárosi templomból kilépő idős, mozgásában korlátozott sértettet fosztott ki - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott 2019. október 24-én reggel 7 óra körüli időben az egyik belvárosi templom főbejáratán kilépő, 80. életévét betöltött, mozgásában erősen korlátozott, bottal közlekedő sértettől kért pénzt. A sértett, aki egyébként, ha lehetősége van rá, mindig segít a rászorulóknak, a pénztárcájából aprópénzt vett elő és azt átadta a vádlottnak, majd a tárcát visszahelyezte a lábánál levő kerekes bevásárló táskájába.

A vádlott kihasználva, hogy a sértett koránál és egészségügyi állapotánál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes, a sértett nyakában levő, mintegy 70 000 Ft értékű, 4 cm vastagságú aranyláncot jogtalanul eltulajdonította úgy, hogy a szentképet ábrázoló medált megfogva egy gyors mozdulattal kitépte azt a sértett nyakából.

A vádlott ezt követően a helyszínt futva elhagyta és a közelben parkoló gépkocsik között elbújt. A sértett hangosan segítségért kiáltására egy közelben tartózkodó férfi a vádlott után futott és a parkolóban felszólította őt, hogy álljon meg. A vádlott ezt követően a nyakláncot egy ott parkoló gépkocsi dísztárcsájában elrejtette és ismételten próbált elmenekülni. A vádlott azonban nem járt sikerrel, mivel utána futottak és a rendőrség helyszínre érkezéséig visszatartották.

A vádlott által a sértettnek okozott kár részben megtérült, mivel a későbbiekben a parkoló gépkocsi tulajdonosa a medál nélküli elszakadt arany nyakláncot a sértettnek visszaszolgáltatta.

A járási ügyészség a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntettével vádolja, melyet többszörös és különös visszaesőként követett el, figyelemmel arra is, hogy a vád tárgyává tett cselekményt a vádlott röviddel a korábban kiszabott szabadságvesztés büntetéséből való feltételes szabadságra bocsátásának ideje alatt követte el.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.