Közélet

Rovó László szerint visszaélhettek az adataival

Rovó László szerint visszaélhettek az adataival

2020. június 23., kedd
Rovó László szerint visszaélhettek az adataival

Lezárult az orvosi kamara vizsgálata Rovó László ellen, amiből kiderült, hogy a Szegedi Tudományegyetem rektora nem követett el etikai mulasztást. A rektor szerint egyébként az ügyének a kamara vizsgálata ellenére sincs vége, mert visszaélhettek az adataival - nyilatkozta a professzor az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Lezárult az orvosi kamara vizsgálata és kiderült, a karantént kihagyó, észak-olaszországi útja után koronavírusosan operáló orvos, Rovó László nem követett el etikai mulasztást –

írtuk meg nemrégen

. A Szegedi Tudományegyetem rektora, egyben a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója március 22-én erősítette meg közleményében, hogy megfertőződött az új típusú koronavírussal. Mint írta, március elején egy magáncélú külföldi utazáson vett részt Dél-Tirolban. Utána bement dolgozni, műtött is, amíg fel nem merült, hogy beteg lehet. Rovó miatt mintegy 120 laborvizsgálat történt, sok egészségügyi dolgozó esett ki a munkából, amíg az eredményeire várt. Először el sem hitte, hogy koronavírusos – erről beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában Rovó László. A rektor, aki egyébként a járvány megjelenésének legelején kapta el a vírust, először a családjára gondolt, mikor kiderült, hogy megfertőződött.

Rovó László állítja: utánanézett, hogy hova utazik, és abban az időszakban úticélja még nem számított fertőzött területnek. A rektor elmondása szerint, amint kiderült, hogy beteg, azonnal karanténba vonult, és nem műtött már utána.

Rovó László abban sem biztos, hogy Olaszországban fertőződött meg, hazatérte után ugyanis sok olyan beteggel találkozott, akik fertőzött területről jöttek, miközben útitársai közül senki sem kapta el a vírust. Arról is beszámolt, hogy az első tünetei teljesen hétköznapiak voltak, enyhe orrfolyást tapasztalt. Majd fáradtságot érzett, ekkor helyben elvégezték a tesztet nála. A rektor szerint egyébként az ügyének a kamara vizsgálata ellenére sincs vége, mert visszaélhettek az adataival. Rovó a belső vizsgálataik alapján arról beszélt, hogy számos olyan információ kikerült a médiába, aminek nem lehetett volna.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.