Egyetem

Országos Középiskolai Képzési Központ lett az SZTE gyakorló gimnáziuma

Országos Középiskolai Képzési Központ lett az SZTE gyakorló gimnáziuma

2020. június 25., csütörtök
Országos Középiskolai Képzési Központ lett az SZTE gyakorló gimnáziuma

Közel kilencmillió forint értékű műszert, laboratóriumi eszközt és vegyszert kapott az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítványtól. A civil szervezet és a köznevelési intézményt fenntartó SZTE együttműködési megállapodást kötött: az egyetemi gyakorló gimnázium lett az alapítvány Szegedi Tudós Akadémia harmadik Országos Középiskolai Képzési Központja.

– Mérföldkőhöz érkeztünk – jelentette ki

prof. dr. Hegyi Péter

.A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítványprogramigazgatója arra emlékeztetett, hogy a kezdeményezésükre2012-ben induló

Szegedi Tudós Akadémia

célja, hogy a középiskolai biológia, fizika és kémia oktatást összekapcsolja a Szegedi Tudományegyetemmel. – E program előnyeit immár több mint kétezer gimnazista élvezi. Ez a szám is indokolja, hogy a tehetséggondozás e formáját hasznosító 123 gimnáziumot és 12 bázis iskoláttámogató Országos Középiskolai Képzési Központok számátkettőrőlháromra növeljük az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola bekapcsolásával. A Szegedi Tudós Akadémia (SZTA) bázisiskolái a gimnazisták tudományos szintű képzésének helyszínei, míg az immár 3 országos középiskolai képzési központ a tudományos szempontból is összetettebb programokat biztosítja, például rangos kutatók, köztük Nobel-díjasok főszereplésével.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.