Egyetem

Kompetenciaközpontot hoznak létre az egyetemen

Kompetenciaközpontot hoznak létre az egyetemen

2020. június 25., csütörtök
Kompetenciaközpontot hoznak létre az egyetemen

A négymilliárd forintból megvalósuló Fenntartható Zöld Kémia és Mobilitás Kompetenciaközpont a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ - Kutatási infrastruktúra fejlesztése elnevezésű projekt keretében jön létre, amelynek konzorciumvezetője a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), partnere pedig a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (MOL). Az SZTE és a MOL Nyrt. kiemelt együttműködő ipari partnere az Audi Hungária Zrt.

A 2020. június 1. és 2023. január 31. között megvalósuló projekt célja egy olyan, piaci megalapozottságú kompetencia központ létrehozása a Szegedi Tudományegyetemen, ahol a fő kutatási irányokat az ipari partner jelöli ki az alap- és az alkalmazott kutatásokat, valamint a kísérleti fejlesztéseket egységbe foglalva. A kutatás során három fókuszterületre koncentrálnak, mindhárom középpontjában a kőolaj illetve a kőolajszármazékok állnak. Az egyik fókuszterület a tenzidek (felületi anyagok) fejlesztése, a második a megújuló üzemanyagok hatásvizsgálata, a harmadik pedig az alternatív gázelemző mérőberendezések fejlesztése lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.