Sport

Kiesett az élvonalból a Debrecen, szurkolók támadtak a játékosokra

Kiesett az élvonalból a Debrecen, szurkolók támadtak a játékosokra

2020. június 27., szombat
Kiesett az élvonalból a Debrecen, szurkolók támadtak a játékosokra

A Debrecen kiesett a labdarúgó-bajnokság élvonalából, miután az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a vendég Pakssal, amely ezzel bennmaradt.

A hétszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes DVSC 1993 óta folyamatosan az első osztály tagja volt. OTP Bank Liga, 33. forduló: Debreceni VSC-Paksi FC 1-1 (0-1) Debrecen, 9400 néző, v: Berke gólszerzők: Trujic (75.), illetve Könyves (17.) sárga lap: Kundrák (25.), Kinyik (49.), Haris (69.), illetve Osváth (42.), Rácz (87.), Balogh B. (90.) DVSC: Kosicky - Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Kusnyír (Garba, 80.), Bényei (Milunovic, 46.) - Kundrák (Haris, 67.), Tőzsér, Szécsi (Trujic, 46.) - Adeniji Paksi FC: Rácz - Osváth, Szélpál, Gévay, Szabó J. - Windecker, Balogh B. - Hahn (Böde, 60.), Bertus (Szakály D., 60.), Könyves (Haraszti, 79.) - Sajbán (Kulcsár, 53.) A Debrecen mezőnyfölényével telt a találkozó első negyedórája, a Paks jól szervezett védelmével szemben azonban komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak. A vendégek aztán teljesen váratlanul vezetést szereztek, és a folytatásban magabiztosan őrizték előnyüket, kontratámadásaikkal pedig többször is zavart okoztak a Loki védelmében. A szünet után is a DVSC birtokolta többet a labdát, mezőnyfölénye azonban helyzetekben nem nyilvánult meg. A hazai esélyeket egy óriási kapushiba hozta vissza, a menteni igyekvő Rácz ugyanis nem találta el a labdát, Trujic pedig az üres kapuba gurított. A bennmaradáshoz a Debrecennek még egy gólt szereznie kellett volna. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott is a házigazda, deFerenczi lövése - már a hosszabbításban - a felső lécről a gólvonalra pattant, így maradt a döntetlen. A lefújás után az elkeseredett debreceni szurkolók a pályára rohantak, és számon kérték a játékosokon a gyenge teljesítményt, többüket meglökték és megpróbálták lerángatni róluk a mezt. A volt válogatott, debreceni Tőzsér Dániel pályafutása utolsó meccsét játszotta.

(MTI)

   

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.